poniedziałek, 1 września 2014

Zupa truskawkowa

Porcja dla:                   4 osób
Koszt jednej porcji:       ok. 5,50 zł
Czas przygotowania:    60 minut

Składniki:
- 2 paczki mrożonych truskawek
- miód / cukier brązowy (do wyboru)

Przygotowanie krok po kroku:
01. Wrzucamy do garnka nasze już rozmrożone truskawki.
02. Zalewamy je wodą. Zagotowujemy i od razu ściągamy z ognia.
03. Dokładnie miksujemy blenderem. Jeżeli nie masz blendera może do tego posłużyć mikser.
04. Doprawiamy do smaku miodem i/lub brązowym cukrem.
05. Zaczynamy gotować makaron, najlepszy będą "nitki".
06. Odcedzamy makaron, wykładamy porcję na talerz i wlewamy zupy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz