poniedziałek, 1 września 2014
Canneloni nadziewane twarożkiem
Już na jutro zaplanowałem obiad. Przeglądałem gazetkę dyskontu Lidl i znalazłem ofertę makaronu Cannelloni, który jest dostępny od jutra w tym sklepie. Budżet studencki skłania mnie do skromnego gotowania, tak więc przepis, który przedstawiam jest zarówno tani, jak i dziecinnie prosty. Mam nadzieję, że Wam takie danie przypadnie do gustu, a zwłaszcza osobom, które nie jedzą mięsa z różnych względów.
Porcja dla: 3 osób
Koszt jednej porcji: 3,38 zł
Czas przygotowania: 50 minut
Składniki:
- 1 paczka makaronu Cannelloni
- 1 twaróg chudy
- 5 łyżek jogurtu naturalnego gęstego Bakoma
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypioru
- sól, pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
01. Ugotuj makaron Cannelloni. Makaron powinien być al dente, aby nie sklejało się.
02. W misce/garnku rozgnieć twaróg.
03. Pokrój rzodkiewki w drobną kosteczkę, a szczypior zszatkuj.
04. Dodaj do twarogu i wymieszaj.
05. Dodaj jogurt, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
TIPP: Nie gotuj całego makaronu od razu, bo się sklei. Gotuj pojedyncze rurki.
← Takiego makaronu szukajcie w Lidlu!
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz