poniedziałek, 1 września 2014

Sałatka z tuńczyka i kapusty czerwonej polana sosem paprykowym


Porcja dla:                    2 osób
Koszt jednej porcji:      2,95 zł
Czas przygotowania:   10 minut

Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 szklanki kapusty czerwonej
- 3 łyżki stołowe jogurtu naturalnego 0% (Sokólski z Reala)
- 1 1/2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej

Przygotowanie krok po kroku:
01. Kapustę drobno posiekaj i wrzuć do miski.
02. Odlej sos własny z tuńczyka i dodaj go do kapusty.
03. W salaterce lub szklance rozrób sos z jogurtu i papryki. Dodaj do miski z pozostałymi składnikami.
04. Całość dokładnie wymieszaj.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz