poniedziałek, 1 września 2014

Sałatka makaronowa z serkiem wiejskim

Porcja dla:                   4 osób
Koszt jednej porcji:       ok. 5,25 zł
Czas przygotowania:    30 minut

Składniki:
- 200 g serka wiejskiego
- 150 g makaronu (np. świderki lub kokardki)
- 100 g tuńczyka w oleju
- 2 małe pomidory
- 50 g selera naciowego
- 50 g zielonego groszku
- 1 zielona papryka
- oliwki
- sok z cytryny
- oliwa z oliwek

Przygotowanie krok po kroku:
01. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie i ostudź.
02. Pokrój warzywa i odsącz tuńczyka.
03. Wymieszaj makaron, tuńczyka oraz warzywa.
04. Całość polej sokiem z cytryny (uwaga, pestki należy usunąć!), oliwą i dodaj serek wiejski.
05. Wymieszaj wszystko raz jeszcze.

Podawać schłodzone! Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz