poniedziałek, 1 września 2014

Kurczak chiński z warzywami

Dziś znowu robię danie z kurczaka "na szybko". Tym razem kurczak chiński z warzywami. :)

Porcja dla:                   1 osoby
Koszt jednej porcji:     ok. 12,00 zł
Czas przygotowania:    80 minut (1h 20')

Składniki:
- filet z piersi kurczaka
- Fix do potraw chińskich
- 3 średniej wielkości ziemniaki
- mieszanka warzyw Pudliszki

Przygotowanie krok po kroku:
01. Usuń niepotrzebne elementy z filetu
02. Nakłuj mięso widelcem
03. Natrzyj solą, pieprzem (jeśli chcesz dodaj papryki)
04. Usmaż mięso na patelni
05. Obierz ziemniaki i zacznij je gotować na małym ogniu
06. Po usmażeniu mięsa zabierz się za sos. Do garnka wlej 300 ml wody (ok. 2 szklanek)
07. Wymieszaj Fix w wodzie, następnie gotuj na małym ogniu
08. Po ugotowaniu sosu dodaj mieszankę warzyw Pudliszki.

Kiedy całość jest gotowa można serwować na talerzu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz