Dziś znowu robię danie z kurczaka "na szybko". Tym razem kurczak chiński z warzywami. :)
Porcja dla: 1 osoby
Koszt jednej porcji: ok. 12,00 zł
Czas przygotowania: 80 minut (1h 20')
Składniki:
- filet z piersi kurczaka
- Fix do potraw chińskich
- 3 średniej wielkości ziemniaki
- mieszanka warzyw Pudliszki
Przygotowanie krok po kroku:
01. Usuń niepotrzebne elementy z filetu
02. Nakłuj mięso widelcem
03. Natrzyj solą, pieprzem (jeśli chcesz dodaj papryki)
04. Usmaż mięso na patelni
05. Obierz ziemniaki i zacznij je gotować na małym ogniu
06. Po usmażeniu mięsa zabierz się za sos. Do garnka wlej 300 ml wody (ok. 2 szklanek)
07. Wymieszaj Fix w wodzie, następnie gotuj na małym ogniu
08. Po ugotowaniu sosu dodaj mieszankę warzyw Pudliszki.
Kiedy całość jest gotowa można serwować na talerzu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz