poniedziałek, 1 września 2014

Ryż miodowo-cynamonowy

Ostatnio myślałem co tu zrobić, aby ryż, który wręcz uwielbiam przekształcić z dania obiadowego na szybką i fajną kolację, a co dalej idzie aby był słodki. Mamy koniec stycznia, a więc (teoretycznie) przykładamy się do nauki. Aby nasze wyniki były dobre nasz mózg potrzebuje glukozy do dobrego funkcjonowania. I stało się! Wymyśliłem ryż miodowo-cynamonowy!

Porcja dla:                   1 osoby
Koszt jednej porcji:     ok. 2,00 zł
Czas przygotowania:    15 minut

Potrzebne składniki:

- 1 worek ryżu
- 2 łyżki miodu
- 2 szczypty cynamonu

Przyrządzenie krok po kroku:

01. Ugotuj ryż.
02. Odcedź, przełóż ryż do miski
03. Dodaj dwie łyżki miodu
04. Dodaj dwie szczypty cynamonu
05. Całość dokładnie wymieszaj

Smacznego!

Prawda, że szybki i smaczny sposób na kolację? :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz