poniedziałek, 1 września 2014
Bagietka nadziewana twarożkiem
Porcja dla: 1 osoby
Koszt jednej porcji: 2,35 zł
Czas przygotowania: 6 minut
Składniki:
- 1 bagietka
- twarożek chudy
- 1 mały pomidor
- 3 rzodkiewki
- 1/2 papryki czerwonej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego Bakoma
01. Bierzemy bagietkę, odcinamy z niej jedną piętkę. Wyskrobujemy środek, aby powstała nam kieszonka.
02. Kroimy nasze ulubione warzywa. Ja wybrałem pomidor, rzodkiewkę, paprykę czerwoną i ociupinę szczypioru.
03. Wszystko wrzucamy do miski, po czym dodajemy 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego od Bakomy.
04. Lekko solimy, oprószamy pieprzem i całość dokładnie mieszamy.
05. Otrzymanym farszem uzupełniamy kieszonkę bagietki.
06. Krok szósty jest niekonieczny!!! Możesz wziąć bagietkę i zapiec w mikrofalówce lub piekarniku.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz