poniedziałek, 1 września 2014

Risotto z suszonymi grzybami


Jesteś zmęczony po całym dniu ciężkiej pracy? A może po prostu nie masz czasu na to, aby przygotować posiłek? Ten przepis jest stworzony specjalnie dla Ciebie. Poświęcając zaledwie 20 minut swojego cennego czasu możesz zyskać przepyszne danie, którym każdy będzie się zajadał ze smakiem. Koszt porcji to niecałe dwa złote. Prawda, że doskonały przepis? :-)

Porcja dla:                    4 osób
Koszt jednej porcji:      1,76 zł
Czas przygotowania:   20 minut

Składniki:
- 2 woreczki ryżu
- 1 paczka suszonych grzybów (najlepiej podgrzybków)
- kostka rosołowa

Przygotowanie krok po kroku:
01. Zamocz grzyby w szklance ciepłej wody przez około 10 minut.
02. W międzyczasie wlej do garnka litr wody, dodaj do niego kostkę i ugotuj ryż.
03. Odsącz grzyby zachowując wodę w szklance, pokrój w paski i usmaż je do miękkości na patelni.
04. Zmieszaj składniki w misce i polej dwoma łyżkami wody.

Smacznego!!!

TIPP: Możesz do całości zesmażyć małą cebulę, aby nadać lepszego smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz