poniedziałek, 1 września 2014

Sałatka warzywna z oliwkami


Porcja dla:                     4 osób
Koszt jednej porcji:       2,93 zł
Czas przygotowania:   10 minut

Składniki:
- opakowanie sera feta
- 10 zielonych oliwek
- 10 czarnych oliwek
- 100 g papryki czerwonej
- 100 g papryki żółtej
- 8 rzodkiewek
- 2 liście sałaty
- sól, pieprz dla smaku

Przygotowanie krok po kroku:
01. Oliwki, paprykę i rzodkiewki pokrój. Oliwki w prążki, paprykę w cienkie kawałki, a rzodkiewki w plasterki.
02. Postrzęp liście sałaty na małe kawałki.
03. Do całości dodaj pokrojony w kostkę ser feta.
04. Dodaj soli i pieprzu. Wymieszaj całość.

TIPP: Jeżeli nie lubisz "suchej" sałatki możesz dodać łyżkę stołową oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz