poniedziałek, 1 września 2014

Szparagi zakrapiane sokiem limonkowym ze szczyptą ziół


Na ryneczku kupiłem naprawdę piękne szparagi. Uwielbiam ich smak, do tego są niskokaloryczne (18 kcal w 100 g) i zawierają dużo potasu, magnezu, żelaza, selenu i fosforu. Są bogate w witaminy C, K oraz grupę witamin B. Pobudzają pracę nerek, tak więc są dobre dla osób chorujących na nerki. Ja dzisiaj zaserwuję Wam pyszne danie. Będą to szparagi zakrapiane sokiem z limonki oraz ze szczyptą mieszanki ziół.


Porcja dla:                    3 osób
Koszt jednej porcji:      4,28 zł
Czas przygotowania:   15 minut

Składniki:
- 1 pęczek szparagów
- 3 limonki
- szczypta ziół do sałatek, ziół prowansalskich oraz pieprzu ziołowego

Przygotowanie krok po kroku:
01. Umyj szparagi i osusz je.
02. Odetnij zdrewniałą część szparagów (u dołu) na wysokość 1/3 pałączka.
03. Gotuj przez 10 minut.
04. Wyłóż na talerz, polej sokiem z limonek i posyp ziołami.

Smacznego!
 pobudzają pracę nerek i... odchudzają. Są niskokaloryczne – mają tylko 18 kcal w 100 g, są przy tym pożywne - zawierają sporo białka. Szparagi są cennym źródłem witamin, potasu, magnezu, żelaza, selenu i fosforu. Wspaniale smakują, zarówno jako przystawka, jak i jako

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/szparagi-niskokaloryczne-zdrowe-i-wykwintne_36551.html
pobudzają pracę nerek i... odchudzają. Są niskokaloryczne – mają tylko 18 kcal w 100 g, są przy tym pożywne - zawierają sporo białka. Szparagi są cennym źródłem witamin, potasu, magnezu, żelaza, selenu i fosforu. Wspaniale smakują, zarówno jako przystawka

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/szparagi-niskokaloryczne-zdrowe-i-wykwintne_36551.html
pobudzają pracę nerek i... odchudzają. Są niskokaloryczne – mają tylko 18 kcal w 100 g, są przy tym pożywne - zawierają sporo białka. Szparagi są cennym źródłem witamin, potasu, magnezu, żelaza, selenu i fosforu. Wspaniale smakują, zarówno jako przystawka

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/szparagi-niskokaloryczne-zdrowe-i-wykwintne_36551.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz