poniedziałek, 1 września 2014

Bagietka z kukurydzą i pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym


Kolejny pomysł na szybką kolację zrodził mi się podczas śniadania. Uznałem, że bagietka połączona z pieczarkami, kukurydzą wraz z sosem słodko-kwaśnym to doskonałe połączenie! Do tego pomidorki cherry i... mamy kolację jak się patrzy. Spróbujcie sami!

Porcja dla:                    1 osoby
Koszt jednej porcji:      2,40 zł
Czas przygotowania:   10 minut

Składniki:
- 1 bagietka
- 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego Łowicz
- 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej
- 6 średnich pieczarek
- 2 pomidorki cherry dla ozdoby :-)

01. Bierzemy bagietkę, wycinamy ją od góry w ten sposób, aby powstawała nam łódka.
02. Smarujemy środek bagietki sosem słodko-kwaśnym.
03. Wkładamy do łódeczki 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej.
04. Zesmażamy na patelni pieczarki. Najlepiej zesmażyć na chrupiąco.
05. Dodajemy do bagietki pieczarki i przyozdabiamy całość pomidorkami cherry.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz