poniedziałek, 1 września 2014
Bagietka z kukurydzą i pieczarkami w sosie słodko-kwaśnym
Kolejny pomysł na szybką kolację zrodził mi się podczas śniadania. Uznałem, że bagietka połączona z pieczarkami, kukurydzą wraz z sosem słodko-kwaśnym to doskonałe połączenie! Do tego pomidorki cherry i... mamy kolację jak się patrzy. Spróbujcie sami!
Porcja dla: 1 osoby
Koszt jednej porcji: 2,40 zł
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 bagietka
- 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego Łowicz
- 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej
- 6 średnich pieczarek
- 2 pomidorki cherry dla ozdoby :-)
01. Bierzemy bagietkę, wycinamy ją od góry w ten sposób, aby powstawała nam łódka.
02. Smarujemy środek bagietki sosem słodko-kwaśnym.
03. Wkładamy do łódeczki 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej.
04. Zesmażamy na patelni pieczarki. Najlepiej zesmażyć na chrupiąco.
05. Dodajemy do bagietki pieczarki i przyozdabiamy całość pomidorkami cherry.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz