poniedziałek, 1 września 2014

Zapiekany przegląd lodówki



01. Gotujemy ziemniaki. Muszą być koniecznie pokrojone w talarki.
02. Na patelnię wylewamy trochę oleju. Kiedy olej się rozgrzeje wrzucamy skrojoną cebulę.
03. Gdy nasza cebula będzie ładnie usmażona zdejmujemy ją z patelni. Przesmażając cebulę należy pamiętać, aby dodać szczyptę soli.
04. Kiełbasę wstawiamy na patelnię i całość porządnie smażymy.
05. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę z kiełbasą i cebulą.
06. Całość polewamy częścią gotowego sosu (przepis niżej)
07. Ścieramy ser na tarce na grubych oczkach i obficie obsypujemy częścią sera warstwę sosu.
08. Pieczarki i ziemniaki układamy na serze.
09. Całość zalewamy drugą częścią sosu i obsypujemy obficie drugą częścią sera.
10. Nastawiamy piekarnik do temperatury 150°C.
11. Całość wstawiamy na 25 minut.

Po wyjęciu zapiekanki można ją śmiało konsumować. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz