poniedziałek, 1 września 2014

Kurczak w sosie meksykańsko-orzeszkowym

Porcja dla:                   4 osób
Koszt jednej porcji:     ok. 8,25 zł
Czas przygotowania:    55 minut

Składniki:
- 4 udka kurczaka
- 3 torebki ryżu
- sos meksykański Łowicz
- orzeszki ziemne niesolone

Przygotowanie krok po kroku:
01. Kurczaka zapekluj w vegecie/Kucharku
02. Nagrzej piekarnik do 140°C i upiecz kurczaki
03. Ugotuj ryż
04. Wyłóż ryż na talerz tak, aby zostawić miejsce na kurczaka
05. Wyłóż na talerz kurczaka
06. Polej ryż sosem meksykańskim
07. Posyp niewielką ilością orzeszków
08. Zmieszaj ze sobą ryż z sosem i orzeszkami

Życzymy smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz