poniedziałek, 1 września 2014
Papryka faszerowana
Dzisiaj mój pierwszy dzień wakacji, a ja spędzam go w kuchni, aby móc dodać tutaj swój 44. przepis, na tanie i szybkie jedzenie. Wpadłem na pomysł, że będzie to papryka faszerowana ryżem, pieczarkami, kukurydzą i czerwoną cebulą. Jednym słowem danie cymes! :-)
Porcja dla: 3 osób
Koszt jednej porcji: 5,73 zł
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
- 3 duże czerwone papryki
- 100 gram ryżu (1 woreczek)
- 1 puszka kukurydzy
- 20 średnich pieczarek
- 5 średnich czerwonych cebul (lub 2 duże)
- sos słodko-kwaśny
- 3 plasterki sera
Przygotowanie krok po kroku:
01. Odetnij górę od papryki i wyjmij gniazda nasienne.
02. Ugotuj ryż, odcedź, wyjmij z worka i zostaw w garnku.
03. Dodaj kukurydzę. Na patelni usmaż cebulę i dodaj do niej kukurydzę.
04. Do garnka dodaj to co usmażyłaś/-eś i pięć łyżek sosu słodko-kwaśnego.
05. Nafaszeruj papryki, dodaj plaster sera na górę. Zakryj kapelusikiem.
06. Upiecz w piekarniku lub mikrofali.
TIPP: Czas pieczenia jest zależny od tego w czym pieczemy całość.
SMACZNEGO!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz