poniedziałek, 1 września 2014

Spaghetti z tuńczykiem i kukurydzą w sosie śmietanowym

Porcja dla:                  2 osób
Koszt jednej porcji:      ok. 3,30 zł
Czas przygotowania:    20 minut

Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti
- 1/2 posiekanej cebuli
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- 150 ml śmietany 18%
- pół puszki kukurydzy
- sól i pieprz

01. Ugotuj makaron, odstaw. 02. Cebulę uduś na oleju do miękkości. 03. Tuńczyka odsącz, dodaj do cebuli, wlej śmietanę i wsyp kukurydzę (odsączoną z zalewy).
04. Wszystko razem podduś 5 min, dopraw solą i pieprzem. 05. Ugotowany makaron polej sosem.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz